Groot Dictee Rijssen-Holten

Donderdag 7 december leest burgemeester Arco Hofland het Groot Dictee Rijssen-Holten voor. Het dictee wordt gehouden in Parkgebouw Rijssen en begint om 19.30 uur. Wie de uitdaging aan wil gaan kan zich vanaf nu inschrijven via de website van de Bibliotheek Rijssen-Holten.

Het dictee wordt ook dit jaar geschreven door Margreet Koster van Text&Event. Net als vorig jaar is er sprake van een invuldictee, zodat zowel het dictee als het nakijken vlot verlopen. Behalve eeuwige roem, zijn er voor de winnaars mooie boeken en een etentje beschikbaar.

Inschrijven kan via www.bibliotheekrijssenholten.nl Er is voldoende ruimte voor veel publiek en ook middelbare scholieren zijn van harte welkom in Parkgebouw Rijssen. Kinderen van groep 7 en 8 van basisscholen uit de gemeente strijden ‘s middags om 16.00 uur tegen elkaar om een plekje in de provinciale finale van het Junior Dictee dat in het voorjaar gehouden wordt. Zij buigen zich over een dictee dat wordt voorgelezen door Hennie Wijkamp en Jet Starcke van toneelgroep PUUR.

De organisatie van de dictees is in handen van Bibliotheek Rijssen-Holten, Gemeente Rijssen-Holten, Text&Event en Parkgebouw Rijssen. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Brasserie Uit, Readshop Rijssen, Heutink, boekhandel De Poort en boekhandel Heusinkveld.