Groot Dictee van Sint Anthonis

Het Groot Dictee van de Nederlandse taal mag dan wel zijn afgeschaft, in de gemeente Sint Anthonis gaan ze er gewoon mee door. Voor het eerste wordt het Groot Dictee van Sint Anthonis in Oploo gehouden. 

Taalliefhebbers van 16 jaar en ouder uit de gemeente Sint Anthonis, kunnen donderdag 16 november hun tanden stuk bijten op en tekst van oud-docent Nederlands Piet Vloet. Het dictee heeft als titel In de schaduw van de RomfabriekEen titel waar Henny Lenkens, de schrijver van het toneelstuk, zijn fiat aan heeft gegeven. De fabriek stond dit jaar midden in de belangstelling dankzij de overweldigende opvoering van het toneelstuk In de schaduw van de Romfabriek.  Tijdens de pauze van de dictee-avond wordt teruggekeken op het spektakelstuk.

Als dictee-locatie is dit jaar gekozen voor dorpshuis De Oude Heerlijkheid in Oploo.
De winnaar  wacht de IBIS-trofee, dit jaar ontworpen en gerealiseerd door beeldend kunstenaar Marleen van de Steeg uit Oploo. Inschrijven kan tot 12 november. Inschrijfformulieren liggen op de balie bij de bibliotheek, maar het kan ook per e-mail: bibliotheeksintanthonis@biblioplus.nl.

Om deel te nemen zijn er twee mogelijkheden: als team, bestaande uit drie personen of individueel. De kosten zijn 4 euro per persoon, een team betaalt een tientje. Daarbij inbegrepen pen, papier en een consumptiebon. De muzikale omlijsting is in handen van Dubbele Jan. 

Meer informatie is verkrijgbaar bij de bibliotheek aan de Remmersberg 29 Sint Anthonis, telefonisch: 0485-382182 of via www.biblioplus.nl .