Groot Heusdens Dictee 2018

Op donderdagavond 21 juni presenteert Stichting Honsoirde het Groot Heusdens Dictee. Daarmee wordt een evenement dat in 2014 voor het laatst plaatsvond nieuw leven ingeblazen. In de Cultuurtoren van Honsoirde van abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk wordt dan taalkundig om de Mees Douglas-wisseltrofee gestreden. Het dictee wordt voorgelezen door waarnemend burgemeester Roel Augusteijn. Als thema is gekozen voor zevenhonderd jaar Heusden.

De Mees Douglas Wisseltrofee, die in brons is gegoten, verwijst symbolisch met een veer (eerder een pluim) naar de taalvaardigheid van de winnaar. De veer mondt uit in twee kroontjespennen. Samen vormen deze pennen de letter V. Met de letter V wordt verwezen naar de Victorie van de winnaar. Deze letter verwijst ook naar de Verbondenheid van de kernen van de gemeente Heusden. De Wisseltrofee is gemaakt en geschonken door de Heusdense kunstenares Mees Douglas.

In 2013 en 2014 won Frits Rommers het Heusdens Dictee. Het Heusdens dictee was een initiatief van het inmiddels opgeheven Weekblad De Scherper. Deelname staat open voor eenieder die in de gemeente Heusden woont of werkt. Aanvang: 19.30 uur. Deelname kost 5 euro. Aanmelden: info@honsoirde.nl.