Vierde Groot Oudewaters Dictee

Op woensdag 18 april 2018 organiseert Rotaryclub Oudewater het vierde Groot Oudewaters Dictee in de Mariaschool.

Het vierde Groot Oudewaters Dictee test kennis van moderne woorden. Het schrijversduo bestaat dit jaar uit de winnaar plus runner-up van het dictee van 2017, Franka Melis en Koos Splinter. De tekst is dit keer ingekort tot vijf stevige zinnen, zodat er geen ‘kramphanden’ gaan ontstaan. De vrijetijdsbesteding van de Oudewatenaren vormt de rode draad van het dictee. Daarnaast is ten doel gesteld om hedendaagse uitdrukkingen te gebruiken. Maar hier en daar worden natuurlijk ook mooie ouderwetse woorden getoetst.

Nieuw: schrijf je in als team
Ook teamprestaties tellen dit jaar mee: je kunt met 3-5 personen als team meedoen. De teamscore wordt bepaald door het totaal aantal fouten van het team te delen door het aantal teamgenoten. Dus het maakt niet uit of je team uit 3, 4 of 5 personen bestaat, het gemiddelde telt. Daarnaast telt jouw score mee voor het individuele klassement. Wie weet, ga je zelfs met twee prijzen naar huis… Kortom: vorm een team met familie, (sport)vrienden of collega’s en doe mee aan het vierde Groot Oudewaters Dictee!

Openbare minbieb(s)
Zoals elk jaar worden de opbrengsten van het dictee door Rotaryclub Oudewater gespendeerd aan een lezen-en- schrijvendoel. Dit jaar is dat de verwezenlijking van een mini-ruilbieb voor alle Oudewatenaren. Misschien ben je ze wel eens tegengekomen, de kastjes die in een voortuin staan, met boeken die je gratis mee kunt nemen om te lezen. Het liefst tegen inruiling van een boek dat je kwijt wilt. Een leuk idee om ook in Oudewater zo’n kast te realiseren.

Inschrijven
Je kunt je – ook als team – inschrijven op grootoudewatersdictee@gmail.com onder vermelding van minimaal naam en e-mailadres. Bij team-inschrijving graag de namen + e-mailadressen van alle teamleden doorgeven, zodat iedereen op de hoogte gehouden kan worden door de organisatie.

De kosten bedragen 10 euro per persoon, contant aan de kassa te voldoen.
Inloop vanaf 19:30 uur.
Aanvang dictee: 20:00 uur,
Einde: ± 22:30 uur.
Locatie: Mariaschool Oudewater, Nieuwstraat 9-11, 3421 BT Oudewater.

Voor de deelnemers staat er een gratis kopje koffie/thee met iets lekkers klaar.
Na afloop is er de mogelijkheid om (tegen geringe betaling) onder het genot van een drankje en hapje na te praten.