Tiende Boekenweekdictee Dronten

In de bibliotheek van Dronten (De Rede 80) wordt op donderdag 15 maart de tiende editie gehouden van het jaarlijkse dictee, georganiseerd door de bibliotheek en het Almere College. De avond begint om 19.15 uur. De afsluiting van de avond is in handen van leerlingen van het Almere College. Zij gaan vanaf negen uur in gesprek met schrijfster Hanna Bervoets.

De avond wordt gehouden in het kader van de 83ste Boekenweek met als thema ‘natuur’. Het boekenweekgeschenk ‘Gezien de feiten’ is geschreven door Griet Op de Beeck, en Jan Terlouw schreef het boekenweekessay ‘Natuurlijk’.
Teams kunnen zich per mail opgeven onder vermelding van de teamnaam en het aantal personen.

  • Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 personen.
  • Een team kan bestaan uit een vriendengroep, familieleden, collega’s, bedrijven, ondernemers, politici, onderwijzers enz.
  • Per team wordt het dictee gemaakt (ieder teamlid schrijft het dictee).
  • Elk team kiest 1 dictee uit en levert dit in bij de jury. De jury kijkt deze dictees na en bepaalt de 1e, 2e en 3e prijs.

Kaarten à € 7,50 (€ 5,00 voor bibliotheekleden) zijn verkrijgbaar bij FlevoMeer Bibliotheek Dronten aan De Rede 80. (tel.088 008 0740). De lezing start om 21:00 uur en duurt een uur. Boekhandel Voster is aanwezig en Hanna Bervoets signeert deze avond. Bij elke aankoop vanaf € 12,50 wordt het Boekenweekgeschenk cadeau gegeven.