Twaalfde Zeeuws-Vlaams Dictee

Doe mee aan het twaalfde Zeeuws-Vlaams Dictee der Nederlandse taal op 19 april 2018!

Het dictee wordt evenals voorgaande jaren geschreven door Marc de Smit (tweevoudig winnaar van het Groot Dictee der Nederlandse taal). Het is een invuldictee en voor de specialisten is er uiteraard een moeilijkere variant.

De avond vindt plaats in de Bibliotheek, Oostkant 1, 4531 HA Terneuzen. Om 19:00 uur gaat de zaal open, vanaf 19:30 uur start het dictee. De spellingliefhebbers worden verwend deze avond: voor slechts drieëneenhalve euro, dan wel vijf euro, ben je een avond zoet, inclusief koffie en thee. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje gezellig na te praten. Tot 18 jaar is de toegang gratis.

De wisseltrofeeën
De winnaar uit de categorie ‘Specialisten’ wordt vermeld op de bijbehorende wisseltrofee. Vorig jaar is in de categorie ‘Liefhebbers’ van het Zeeuws-Vlaams Dictee ook een wisseltrofee geïntroduceerd, gemaakt door Ilse Brosens, schrijver en illustrator uit Westdorpe. Humor is een rode draad in de prenten van Brosens. De egel op het podium neemt verlegen het applaus en de waardering in ontvangst die hem of haar te beurt vallen. De liefhebber die er uiteindelijk in zal slagen het dictee als eerste drie keer te winnen, mag deze bijzondere trofee mee naar huis nemen.

Kosten: € 3,50 voor bibliotheekleden en € 5,- voor niet-leden. Inschrijven doet u via de site van de bibliotheek.