Achtste Groot Edes Dictee

Het achtste Groot Edes Dictee vindt dit jaar plaats op maandagavond 1 april, in cultureel centrum Cultura aan de Molenstraat 45 te Ede. De opbrengst van het dictee is bestemd voor een lokaal goed doel.

In Cultura is plaats voor 120 deelnemers. Ze kunnen zich individueel aanmelden door een e-mail met naw-gegevens en het bedrag, waarmee het goede doel wordt gesteund, te sturen naar GrootEdesDictee@gmail.com. De minimale bijdrage is vijftig euro.

Daarnaast kunnen sponsors met een uit twee personen bestaand bedrijfsteam deelnemen. Per team bedragen de kosten 300 euro. Maar dan kunnen bedrijven zich op 1 april in Cultura manifesteren. Zo zullen de logo’s en bedrijfsnamen op verschillende plaatsen te zien zijn, terwijl ook bedrijfskleding toegestaan is.

Zoals elk jaar beoordeelt een deskundige en onafhankelijk jury de prestaties van de deelnemers. Naast de spreekwoordelijke eer zijn er een eerste, tweede en derde prijs voor de beste individuele prestaties (minste fouten in de tekst). Het beste bedrijfsteam ontvangt de wisseltrofee. Tevens is er een prijs voor de sponsor met de hoogste bijdrage.