Eerste Dictee van The Netherland Club

Speciaal voor expats: het eerste dictee van The Netherland Club of New York! Zet uw tanden in complexe spellingkwellingen en test uw eigen schrijfvaardigheid op dinsdag 23 oktober, tijdens de eerste editie van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal in The Warwick in hartje New York (USA).

Speciaal voor het dictee zal de Nederlandse schrijver Merijn de Boer (o.a. ‘t Jagthuys) een tekst schrijven en voordragen. Onder het toeziend oog van de deskundige jury, bestaande uit Wijnie de Groot (universitair docent Nederlandse taal – Columbia University NY) en Carola Schoor (Neerlandicus / taalkundige) zal het dictee worden gemaakt. Terwijl u kunt evalueren en ontspannen in de bar zal het dictee direct worden nagekeken, om vervolgens de juiste antwoorden met u te bespreken en de winnaar van de eerste editie van TNC’s Groot Dictee der Nederlandse Taal bekend te maken.

Het dictee begint om 19.30 uur in The Warwick, 65 W 54th Street, New York, NY, 10019 (niet ver van Times Square, vlak bij Fifth Avenue). Voor leden is de toegang gratis; niet-leden betalen 15 dollar.