Tweede Groot Teylinger Dictee

Maandag 11 maart 2019 organiseert Lionsclub Slot Teylingen de tweede editie van Het Groot Teylinger Dictee. De opbrengst van deze avond gaat naar het project Taal voor Thuis ​van Bibliotheek Bollenstreek.

De editie in 2018 was een succes. Er werd € 3000 opgehaald voor het goede doel. Maar liefst twintig teams streden om de titel. Uiteindelijk won het team van Vishandel De Klok uit Voorhout. Gaat uw team op voor de tweede editie in 2019? Doe dan mee! Teams van drie tot vijf personen strijden om de winst. Per team wordt individueel een dictee gemaakt. Op basis van het minst aantal fouten per team volgt de uitslag. Omdat niet alle teams gelijk zijn, tellen de drie beste dictees mee voor het eindresultaat. Iedereen heeft dus kans om te winnen. Er is ook een prijs voor de persoon die de minste fouten had, los van de teams.

De avond wordt gehouden op 11 maart 2019 bij Cheers! in Voorhout. We starten om 20:00 tot 23:00 uur. De kosten per team zijn € 250. Dit komt ten goede aan ‘Taal voor Thuis’. Uiteraard doen wij ook wat voor u: wij zorgen voor zichtbaarheid in de lokale pers. De deelnemers worden vermeld op onze website en Facebookpagina. Daarnaast zal er bij Cheers een grote banner hangen met de logo’s van de deelnemers.

Geen team, maar wel sponsoren?

Ook dat kan! Wij stellen dan een team voor u samen, zodat uw bedrijf wel mee kan doen, maar u geen schrijvers hoeft te regelen. Er zijn altijd mensen die mee willen doen, maar geen bedrijf hebben. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Ook kunnen zzp’ers samen een team vormen. Wijs iemand aan als contactpersoon en regel het! Voor een aparte deelname delen wij het bedrag van € 250 door het aantal mensen in het team.

Aanmelden of meer info

Wilt u zich aanmelden of meer informatie? Stuur dan een e-mail naar teylingen@lions.nl.

Taal voor Thuis
Taal voor Thuis is een nieuw project wat Bibliotheek Bollenstreek start in 2019. Het is een project van het Taalhuis. Kinderen in taalarme gezinnen lopen een groter risico laaggeletterd te worden. Het is daarom belangrijk dat ouders goed kunnen lezen en schrijven. Hiervoor is de cursus Taal voor Thuis ontwikkeld. Deze helpt ouders bij het verbeteren van hun eigen taalvaardigheden en stimuleert hen om op zoek te gaan naar informatie over de taalontwikkeling van hun kind.