Tweede Johan Hendrik van Daledictee

Na de succesvolle eerste editie in 2018 wordt dit jaar het Tweede Johan Hendrik van Daledictee georganiseerd in de historische raadszaal van het Belfort in Sluis. Dit jaar zelfs twee keer: op 11 mei voor volwassenen (vanaf 13 jaar) en op 8 november voor junioren (tot 13 jaar). Johan Hendrik van Dale zal in eigen persoon bij beide dictees aanwezig zijn, hij gaat zelfs langs de scholen!

De organisatie ligt in handen van enkele dicteeliefhebbers, de Stichting Johan Hendrik van Dale en de gemeente Sluis. Het dictee wordt ook dit jaar geschreven door dicteedeskundige Rein Leentfaar. Het staat in het teken van vrijheid en sluit aan op het herdenkingsjaar 75 jaar Slag om de Schelde. De tekst wordt voorgelezen door wethouder Jack Werkman. Deelnemers maken kans op een mooie prijs.

Categorieën
Het dictee is ingedeeld in drie categorieën, oplopend in aantal invulwoorden en moeilijkheidsgraad :

  1. Beginners (50 invulwoorden, goed te doen…)
  2. Liefhebbers (70 invulwoorden, te doen…)
  3. Specialisten (100 invulwoorden, niet te doen….)

Iedere groep krijgt zijn eigen alinea’s, maar het is wel één doorlopend verhaal.

Programma
Het dictee vindt plaats in het Belfort te Sluis, op zaterdag 11 mei vanaf 14.00 (zaal open om 13.30 uur). Daarna worden de dictees onderling gecorrigeerd en vervolgens nog gecontroleerd door een deskundige jury. Vervolgens is er een feestelijke prijsuitreiking, zo rond 16.30 uur. Vooraf, tijdens de jurering en na afloop worden de deelnemers voorzien van een hapje en een drankje.

Deelname en prijzen
De deelname is gratis. Er zijn voor elke categorie een eerste, tweede en derde prijs. Voor elke deelnemer is er bovendien een aanmoedigingsprijs. Het aantal plaatsen is beperkt; schrijft u zich dus snel in!

Informatie en inschrijven
Verdere informatie en inschrijving vóór 1 mei 2019 via e-mail: awilleboordse@gemeentesluis.nl. Na de inschrijving krijgt u een bevestiging van deelname en verdere aanwijzingen.