Vierde Groot Abcouder Dictee

Maandagavond 25 maart vindt het vierde Groot Abcouder Dictee plaats in Boutique Hotel De Witte Dame. Het dictee wordt voorgelezen door dorpsgenoot Peter van der Vorst; we kennen Van der Vorst van, onder andere, Van der Vorst ziet sterren, Verslaafd en RTL Boulevard. De opbrengst van de avond gaat naar het CF-onderzoek in het AMC. Cystic Fibrosis wordt ook wel CF of taaislijmziekte genoemd. Het is een chronische en erfelijke ziekte die bij ongeveer 1 op de 5000 (pasgeboren) kinderen in Nederland voorkomt. Bij CF zijn eiwitten in de celwand van de chloridekanalen van de slijmvormende klieren aangetast waardoor je ziek wordt.

Net als de vorige editie bestaat het dictee dit jaar uit een ‘invuldictee’, alleen de moeilijke woorden hoeft u in te vullen. Dit zorgt ervoor dat u geen tijd verliest met het schrijven van lange zinnen maar u volledig kunt concentreren op de schrijfwijze van de moeilijke woorden.

U bent welkom vanaf 19.30 uur. Het dictee start om 20.00 uur. Als u mee wilt doen aan dit speciale evenement, wees er dan snel bij, want vol is vol. Wederom zijn er slechts 90 plaatsen beschikbaar. De entree dit jaar bedraagt € 27,50 (incl. koffie, thee, gebak en drankjes). U kunt uw kaarten kopen bij Bakkerij Both en Stomerij Van Rooijen in Abcoude, maar ook via onze website. Ook dit jaar kunt u voor familie, vrienden of relaties tafels kopen; u kunt deze kaarten via onze website bestellen. Indien u vier kaarten of meer bestelt, dan zorgen wij ervoor dat u een eigen tafel krijgt. Heeft u verder nog vragen, stuurt u ons dan een mail, abcoude.baambrugge@lions.nl

Het vierde Groot Abcouder Dictee wordt mede mogelijk gemaakt door Boutique Hotel De Witte Dame, Jan Accountants, The Readshop, Boutique Des Fleurs, Learn the Language, Printon, Bakkerij Both en alle deelnemers. Informatie is ook te vinden op de Facebookpagina www.facebook.com/LionsAbcoudeBaambrugge.