Zesde Groot Edes Dictee

Voor de zesde keer houdt Rotaryclub Ede het Groot Edes Dictee. Op maandag 1 april kunnen deelnemers in Cultura taalkundig met elkaar wedijveren. Tegelijkertijd steunen zij het goede doel, dit keer Netwerk Dien Je Stad (NDJS). De schrijver van het dictee is stadsdichter Larissa Verhoef, die het ook zal voorlezen.

Voorgaande edities brachten mooie bedragen op voor de Manege zonder Drempels, de Voedselbank Ede, een bootreis voor langdurig zieke Edenaren, vakantie voor Edese kinderen en het Toon Hermanshuis. Het geld hiervoor is bijeen gebracht door individuele deelnemers, sponsoren (Edese bedrijven) en gesponsorde scholieren. Voor eerdere edities ‘tekenden’ onder meer vader Jan en zoon Jeroen Siebelink en las weerman Reinier van den Berg voor.

Deelnemers – zowel bedrijven als individuele schrijvers – kunnen zich aanmelden op de website van het dictee. Daar vindt u ook meer informatie over het evenement. Het maximum aantal deelnemers is honderdtwintig en inmiddels zijn al aardig wat aanmeldingen binnen. Er zijn prijzen voor de individuele schrijvers en voor de ondersteunende bedrijven. Als individuele schrijver kunt u een e-mail sturen naar GrootEdesDictee@gmail.com met uw NAW-gegevens en het bedrag waarvoor u de Netwerk dien je stad steunt. De minimum bijdrage is 50 euro.

U ontvangt z.s.m. een bevestiging van uw aanmelding.