Vierde Groot Aalsmeers Dictee

Boekhuis Aalsmeer organiseert op donderdag 17 oktober 2013 voor de vierde maal het Groot Aalsmeers Dictee. Naast de categorieën specialisten en liefhebbers, kan er dit jaar ook worden meegedaan in teams van drie personen. De fouten van de teamleden worden bij elkaar opgeteld en het team met in totaal het minste aantal fouten, heeft gewonnen. De teamleden kunnen tegelijk ook individueel deelnemen in de categorie ‘liefhebbers’.

Net als vorig jaar wordt het dictee gehouden in Het Wapen van Aalsmeer in de Dorpsstraat. Oud-burgemeester J.I.M. Hoffscholte zal weer het dictee voordragen. Dit gebeurt van 18.30 tot 19.30 uur. Daarna worden de dictees nagekeken en kunnen de deelnemers genieten van een heerlijk buffet. Rond 20.30 uur vindt de bespreking van het dictee plaats en aansluitend wordt de uitslag bekendgemaakt. Voor de beste deelnemers zijn er fraaie prijzen. Annemarie Braakman (tweevoudig winnares bij de liefhebbers) schrijft ook dit jaar het dictee dat bestaat uit tien zinnen, in totaal ongeveer driehonderd woorden. Het Groene Boekje vormt vanzelfsprekend de leidraad.

Inschrijven
Inschrijven voor het Groot Aalsmeers Dictee kan via boekhuis@ctchoffscholte.nl of telefonisch via 0297-324454. De kosten zijn € 25,- p.p., het buffet is hierbij inbegrepen.