Vijfde Groot Alkmaars Dictee

Let op: 

Vanwege het te verwachten slechte weer op zaterdagavond wordt het dictee definitief verplaatst naar de Pleinzaal van TAQA Theater De Vest. U bereikt de Pleinzaal via de trap in het aangrenzende Grand Café Klunder. Aangezien er ook een voorstelling plaatsvindt in de grote zaal van het theater, is de Pleinzaal niet via de foyer te bereiken, maar enkel via Klunder.

Ook deze zomer wordt in Alkmaar een Groot Alkmaars Dictee georganiseerd, als onderdeel van de 17e editie van Zomer op het Plein. Het dictee, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de Alkmaarsche Courant, Bibliotheek Kennemerwaard en Boekhandel Feijn is dit jaar geschreven door zanger, componist en tekstdichter Jan Rot. Hij zal het dictee presenteren en verzorgt na afloop samen met Marjolein Meijers een muzikaal optreden. Deelname is gratis, u kunt zich nu inschrijven!

Mooie prijzen
De eerste prijs bestaat uit een theaterbon van 50 euro en een verhuisdoos vol nieuwe boeken en cd’s. De tweede prijs is een groot abonnement voor Bibliotheek Kennemerwaard en de derde prijs zijn toegangskaarten voor de voorstelling ’Hendrik Groen, pogingen iets van het leven te maken’ in TAQA Theater De Vest. Naast prominenten zijn alle Alkmaarse scholen voor voortgezet onderwijs uitgenodigd om met een team van drie leerlingen en een docent te strijden om de wisselbeker ‘Taalbokaal’ en andere prijzen.

Tijdens de correctieronde verzorgt Jan Rot samen met Marjolein Meijers (duo An & Jan) een muzikaal optreden. Ze brengen het publiek in vakantiestemming met zomerhits uit de voorstelling ‘vakantiealbum’.

Aanmelden
Aan het dictee, dat net als voorgaande jaren plaatsvindt op het Canadaplein, kunnen maximaal 90 taalliefhebbers deelnemen. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website van boekhandel Feijn: www.feijn.nl. Na inschrijving ontvangt men een bevestigingsmail.

Correctoren gezocht
Help corrigeren! Alle gemaakte dictees van de deelnemers die zich hebben opgegeven worden nagekeken en hiervoor is de organisatie op zoek naar enthousiastelingen met liefde voor de Nederlandse taal. U dient op zaterdagavond 1 juli van 19.00 – 22.30 uur beschikbaar te zijn. Aanmelden kan via het mailadres: dictee@lezenisfeijn.nl.