21e Brummens Dictee

Op woensdag 1 december vindt de 21e editie van het Groot Brummens Dictee plaats in de bibliotheek van Brummen. Aanvang is 20.00 uur, inloop met koffie/ thee vanaf 19.30 uur. De Werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen denkt dat het dictee een welkome activiteit is in deze coronatijden, waarin al zoveel moet worden afgezegd. Daarbij wordt er natuurlijk heel goed op de veiligheid van de deelnemers gelet. Er is een minimum van 20 en een maximum van 45 deelnemers. De noodzakelijke maatregelen die gehanteerd worden zijn:

  • Verplicht van tevoren opgeven via de website van de bibliotheek (Activiteiten – Agenda). Dat kan tot uiterlijk 30 november
  • QR-code check bij binnenkomst
  • zitplaatsen op 1,5 meter afstand
  • mondmaskers op bij binnenkomst en bij het lopen in de bibliotheek

Dit jaar wordt het dictee weer geschreven door de leden van de Taalmarkt. Het thema is Vergeten Woorden. U kunt zich dit keer niet als team maar alleen individueel inschrijven via de website van de bibliotheek. Deelnemers moeten zoals altijd in de gemeente Brummen wonen of werken, of ze moeten sociaal sterk aan Brummen verbonden zijn.

We gaan een nieuwe werkwijze uitproberen waarbij alleen de moeilijke woorden hoeven te worden opgeschreven. Dat zou veel tijd moeten schelen bij het nakijken. De dictees worden vlak voor de korte pauze ingeleverd en elke deelnemer kijkt vervolgens het dictee van een anonieme ander na, terwijl de correcte schrijfwijze wordt toegelicht. Net als altijd worden alleen de winnaars bekend gemaakt.