Achtste Leiderdorps Dictee

Het Groot Leiderdorps Dictee vindt dit jaar plaats op woensdag 20 november. Voor de achtste keer kunnen alle Leiderdorpers deelnemen aan deze taalkundige krachtproef, die door de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) wordt georganiseerd. De tekst wordt opnieuw opgesteld door Tanneke Schoonheim, voorzitter van de Commissie Spelling van de Nederlandse Taalunie. Opnieuw onthaalt de gemeente de deelnemers in het gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan, 2351 CR Leiderdorp. Al voor de zevende keer zal burgemeester Laila Driessen de tekst voorlezen.

Net als vorig jaar staat het dictee niet alleen open voor individuele deelnemers, maar ook voor teams van 3 tot 5 personen. De resultaten van de beste drie deelnemers per team zullen bepalen welk team als winnaar wordt aangewezen.

Op 20 november begint het dictee om 20.00 uur, de deelnemers worden vanaf 19.30 ontvangen met koffie of thee in de hal van het gemeentehuis. De prijsuitreiking zal om ongeveer 21.30 zijn, waarna de bijeenkomst wordt besloten met een hapje en een drankje, aangeboden door de gemeente.

Individuele deelnemers kunnen (uiterlijk dinsdag 20 november) zich aanmelden bij de LVU, leiderdorp@volksuniversiteit.nl, onder opgave van naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Teams kunnen zich op hetzelfde mailadres aanmelden, onder opgave van de namen, adressen, telefoonnummers en mailadressen van de teamleden én de naam van het team.