Derde Groot Zoetermeers Dictee

Dicteeliefhebbers uit Zoetermeer opgelet. Het Alfrinkcollege (Werflaan 45) is op zaterdag 25 maart van 15.00 tot 19.00 uur het decor voor het Groot Zoetermeers Dictee. Dit evenement wordt voor het derde jaar georganiseerd door de Zoetermeerse Lionsclubs Soetermare en De Meerbloem. De inschrijving is geopend, maar let op deze mededeling op de website: ‘We stellen uitdrukkelijk geen prijs op inschrijving door quasi professionele [sic] deelnemers uit het hele land’.

Het Groot Zoetermeers Dictee is voor iedereen die het leuk vindt om met taal bezig te zijn. Er wordt gemikt op in totaal zo’n 75 deelnemers. Dit kunnen individuele deelnemers zijn maar ook teams met vier leden. Men dient of woonachtig te zijn in Zoetermeer of er te werken.

Een team van leraren van de deelnemende scholen het Oranje Nassau College, het Erasmus College, het Alfrink College en het Picasso Lyceum heeft het dictee opgesteld. Het dictee wordt ook deze keer voorgelezen door oud-burgemeester Aptroot die de honneurs waarneemt omdat de huidige burgemeester Bezuijen verhinderd is.

Zoals elke keer gaat de opbrengst van het Groot Zoetermeers Dictee in z’n geheel naar een goed doel. Dit keer is dat Stichting Leergeld Zoetermeer. Stichting Leergeld richt zich op schoolgaande kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Stichting Leergeld wil sociale uitsluiting voorkomen door ervoor te zorgen dat kinderen mee kunnen doen met binnen- en buitenschoolse activiteiten en ondersteunt hen met materiële middelen. Een belangrijke behoefte is de inzet van Squla, waarmee kinderen thuis op een aantrekkelijke manier alle schoolvakken kunnen oefenen. Dat geeft hen zelfvertrouwen, leerplezier en helpt hen in de ontwikkeling.