Dertiende Lingewaards Dictee

Rotaryclub Lingewaard houdt op vrijdag 24 mei voor de dertiende keer het Lingewaards dictee in OBC De Essenpas in Bemmel. Het dictee is een jaarlijks terugkerend evenement voor iedereen die van taal houdt. Het belangrijkste aspect van het dictee is naast het op speelse wijze toetsen van de kennis van de Nederlandse taal, het inzamelen van geld voor een midwinterdiner voor alleenstaande ouderen.

Het schrijversduo Ruud Bökkering en Annelies Moers wil de deelnemers ook dit jaar verrassen met een goed verhaal met vooral veel uitdagende woorden. Eerdere dictees bleken een succes met deelnemers, jong en oud, en vooral een mooie opbrengst voor het goede doel. Deelnemen kan als bedrijf met een bedrijventeam, kosten 260 euro inclusief afkoop van alle gemaakte fouten of deelnemen als particulier team (sportclub-, buren-, collega’s-, vriendenteam) kosten 35 euro plus 35 eurocent per gemaakte fout. Een team bestaat uit vier personen. De teams strijden om de ‘Lingewaards-dicteetrofee’. Er zijn individuele en teamprijzen.

Het programma start om 19.00 uur. Rond 21.30 uur is de prijsuitreiking onder het genot van een hapje en een drankje. Leerlingen van het OBC kijken onder begeleiding van hun docenten Nederlands het dictee na. In die tijd wordt voor alle deelnemers het dictee toegelicht.

Wil je weten hoe het gesteld is met je kennis van de Nederlandse taal? Doe dan mee voor het goede doel. Meld je aan op www.lingewaardsdictee.nl.

Voor bedrijven is er ook de mogelijkheid het dictee te sponsoren zonder deel te nemen. Kijk op www.lingewaardsdictee.nl onder de tab aanmelden/sponsoring.