Eerste Groot Zoetermeers Dictee

Op zaterdag 9 februari is het Oranje Nassau College (ONC) aan het Parkdreef het decor voor het eerste Groot Zoetermeers Dictee (GZD). Dit evenement wordt georganiseerd door de Zoetermeerse Lionsclub Soetermare en De Meerbloem. De opbrengst van het Groot Zoetermeers Dictee gaat naar de Taalmaatjes, een activiteit van Gilde SamenSpraak.

Het Groot Zoetermeers Dictee is voor iedereen die het leuk vindt om met taal bezig te zijn. Je kunt als individu meedoen, maar ook als team namens je bedrijf of organisatie. Een team bestaat uit maximaal vier deelnemers. Zo doet er bijvoorbeeld nu al een scholierenteam mee van het ONC, het Erasmus College, het Alfrink College en Picasso Lyceum.

Het wordt zaterdag 9 februari een superleuke dag. Het Groot Zoetermeers Dictee wordt van 15.00 tot 19.00 uur gehouden. Hoewel het dictee het hoofdonderdeel is, komt er ook een attractief randprogramma in de vorm van theater en muziek. Zodra het dictee is gemaakt en wordt nagekeken, is er de mogelijkheid voor een hapje, drankje en om elkaar te ontmoeten en na te praten. En daarmee wordt de kas voor het goede doel gespekt, want ook de catering komt voor een deel ten goede aan de uiteindelijke opbrengst van het Groot Zoetermeers Dictee.

Over het exacte programma en wie bijvoorbeeld straks het Groot Zoetermeers Dictee gaat voorlezen kunnen wij nu nog weinig zeggen. Hou daarom de website en de Facebookpagina in de gaten. Via de website kun je je ook opgeven als deelnemer of als toeschouwer.