Elfde Aalsmeers Dictee

Het Groot Aalsmeers Dictee is terug van weggeweest. Vrijdag 7 oktober wordt de elfde editie gehouden van het dictee. De organisatie belooft een uitdagende, maar toegankelijke tekst. Inschrijven is mogelijk als individu en in teamverband. Het evenement speelt zich af in het Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1, 1431 GA Aalsmeer.

De auteur van het invuldictee is Joke van der Zee, journaliste en communicatieprofessional uit Aalsmeer en voormalig bestuurslid van de Stichting Groot Aalsmeers Dictee. Bij het dictee is winnen niet van belang. Het gaat om het plezier van taal en het beleven van een gezellige avond met elkaar. Fouten maken hoort erbij en bovendien wordt alleen van de winnaars het aantal fouten bekendgemaakt.

Doet u mee met een team? Een team dient te bestaan uit drie personen. Voor het berekenen van de uitslag wordt het aantal fouten van de drie leden bij elkaar opgeteld. Het dictee is bedoeld voor mensen die in de gemeente Aalsmeer wonen of werken of hier voorheen woonden of werkten. Er is geen wedstrijd voor ‘specialisten’ (zeer ervaren dicteemakers).

De ontvangst is vrijdag 7 oktober vanaf 18.00 uur, aanvang van het dictee is 18.30 uur. Na het dictee is er voor de deelnemers een buffet. Aansluitend wordt de uitslag gepresenteerd. Omstreeks 21.30 uur is de avond ten einde. Inschrijven kan via taalevenementen@gmail.com. Deelname is 27,50 euro per persoon inclusief buffet en museumentree. Het Flower Art Museum bevindt zich tegenover de watertoren in Aalsmeer en heeft gratis parkeergelegenheid voor de deur.