Elfde Groot Dictee van Rozenburg

Op zaterdag 7 maart vindt de elfde editie plaats van Het Groot Dictee van Rozenburg in Muziektheater De Ontmoeting. Dit jaar wordt het dictee geschreven èn voorgedragen door oud-wiskundeleraar en dictee-expert Rein Leentfaar. Let op: dicteespecialisten mogen wel deelnemen, maar doen dit buiten mededinging.

Het dictee bestaat uit 200 woorden. Het is de bedoeling dat eenieder die meeschrijft zich door vrienden, buren, familie, baas, collega’s of een bedrijf laat sponsoren voor elk goed geschreven woord of voor een vast bedrag. Maar u mag natuurlijk ook alleen uzelf sponsoren. Wanneer u gesponsord wordt voor vijf cent per goed woord, kost dit uw sponsor maximaal een tientje. Een hoger bedrag mag natuurlijk ook en meerdere sponsors, met een lager bedrag per sponsor, zorgen eveneens voor een mooi bedrag. Dit alles in het kader van ‘vele kleintjes maken een grote’. Dit geldt natuurlijk ook voor het aantal deelnemers.

Direct na het dictee gaan de correctoren aan de slag. Vervolgens neemt Rein Leentfaar het dictee met alle aanwezigen door. De score kan op een groot scherm worden gevolgd. Dit betreft de top tien van de deelnemersranglijst en de uiteindelijke opbrengst van alle goed geschreven woorden. Rond 21:30 uur hopen we de eindscore te hebben. Na afloop krijgt elke deelnemer zijn eigen dictee mee naar huis en een rekening van het bedrag dat er bij elkaar geschreven is. Dit kan contant worden afgerekend of worden overgemaakt als het geld is geïncasseerd bij de sponsoren.

  • Plaats: Muziektheater De Ontmoeting, Koninginnelaan 9 Rozenburg
  • Datum: zaterdag 7 maart
  • Ontvangst deelnemers: 19:00 uur
  • Start programma: 19:30 uur
  • Start dictee: 19:45 uur
  • Prijsuitreiking: 21:30 uur