Groot Dictee der Nederlandse Taal 2020

Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, leest op zaterdag 7 november het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor. Presentator Frits Spits is de gastheer. Na succesvolle edities in Haarlem en Zutphen is het dit jaar de beurt aan de bibliotheek in Utrecht. Twintig prominenten nemen het op tegen twintig winnaars van de radio-spellingquiz die deze zomer is gehouden in het programma De Taalstaat.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt ook dit jaar geschreven door schrijver en taalkundige Wim Daniëls. Vorig jaar won Niels de Jonge uit Leek in de radio-uitzending met zes fouten; kinderboekenschrijver Gideon Samson had de minste fouten bij de prominenten. In bibliotheken in het land bleven verscheidene deelnemers op nul fouten.

Het dictee wordt op zaterdag 7 november tussen 11.00-13.00 uur uitgezonden in De Taalstaat. NPO Radio 1 organiseert het dictee in samenwerking met De Taalstaat (KRO-NCRV), het Genootschap Onze Taal en productiebedrijf Men at Work. Zie ook: www.radio1.nl/detaalstaat.