Groot Heusdens Dictee 2024

Meedingen naar de schitterende wisseltrofee van Mees Douglas, de hilarische oorkonde van Bob Leenders en andere mooie prijzen? Speel dan mee met het spel dat ‘Groot Heusdens Dictee’ heet, op zondag 21 april 2024 om 15.00 uur, georganiseerd door de Cultuurtoren Honsoirde en de Bibliotheek Heusden. Een dictee voor jong en oud, dat gezelligheid en gezonde spanning met elkaar verbindt. Plaats van handeling is de bibliotheek in Drunen, Anton Pieckplein 71, 5152 JR Drunen.

De juryleden, waaronder Yoïn van Spijk, winnaar van het GHD 2022, Dimph Vos, schrijfster van het dictee, en medewerkers van de bibliotheek, staan klaar om de teksten na te kijken en natuurlijk ook om met de deelnemers na te praten en vragen te beantwoorden. Burgemeester Willemijn van Hees leest de tekst voor. Het jaarthema van de gemeente Heusden is ‘Verschillen verbinden’. Waarmee kan dat beter dan met een dictee, waarbij de deelnemers elkaars teksten en hun prestaties na afloop kunnen vergelijken en ervaringen kunnen uitwisselen? Want of je nu een ervaren of aarzelende schrijver bent of iemand met plezier in taal, het zijn de gezelligheid en de gezonde spanning die de deelnemers zullen verbinden.

Aarzel niet en meld u vóór 21 april aan. Bestuur en vrijwilligers van de Cultuurtoren Honsoirde en de medewerkers van de bibliotheek Heusden verwelkomen u graag. Deelname kost 5 euro, liefst vooraf te betalen via de reserveringsknop. U bent dan meteen aangemeld.