Groot Waterlands Dictee

Op 26 november 2023 organiseren RC Purmerend-Waterland en Bibliotheek Waterland het Groot Waterlands Dictee op vier locaties in de regio Waterland (Noord-Holland). Het dictee wordt geschreven door Melle Dotinga, de dichter des Waterlands, misschien wel in dichtvorm en daarmee een extra uitdaging. De opbrengst van het dictee gaat naar de aanschaf van kinderboeken voor kinderen die deelnemen aan de VoorleesExpress, een initiatief om kinderen die moeite hebben met taal een steuntje in de rug te geven.

Met uw deelname helpt u kinderen die niet taalvaardig genoeg zijn. Geef hun een goede start om volwaardig te kunnen deelnemen aan onze steeds complexer wordende samenleving.  

Het Groot Waterlands Dictee wordt afgenomen op 26 november 2023 op de volgende locaties:

  • Bibliotheek Waterland vestiging Purmerend                  Waterlandlaan 40
  • Bibliotheek Waterland vestiging Volendam                    Foksiastraat 10
  • Bibliotheek Waterland vestiging Monnickendam           ’t Spil 19
  • Bibliotheek Waterland vestiging Landsmeer                   Calkoenstraat 27

Voor deelname vragen we een bijdrage van minimaal 10 euro. Meer mag uiteraard ook, daarmee kunnen we meer boeken kopen. De locaties gaan open om 13:00 uur en deelnemers worden uiterlijk 13:30 verwacht. We verwachten dat we om ongeveer 16:00 uur de uitslag van het dictee bekend kunnen maken.

Wil je deelnemen aan het dictee, vul dan het deelnameformulier in. Na ontvangst bevestigen we je op welke locatie van jouw voorkeur we je hopen te verwelkomen. Mocht de locatie vol zijn en heb je meerdere voorkeuren opgegeven, dan proberen we je uiteraard op een van de andere locaties onder te brengen.

Om de opbrengst te verhogen is het een idee je te laten sponseren. Dat kan bijvoorbeeld door je sponsoren in te laten schrijven voor een bepaald bedrag per fout die je minder scoort dan het gemiddelde. Voorbeeld: ligt het gemiddelde op 10 fouten en scoor jij 8 fouten, dan betalen de sponsoren jou twee keer het door hen opgegeven bedrag per fout en dat draag je dan bij aan de Voorleesexpress.