Negende Groot Dictee van de Lopikerwaard

Voor de negende keer organiseert de Stichting Kunst en Cultuur Lopik het Groot Dictee van de Lopikerwaard. Op woensdag 5 april is iedereen welkom bij dit evenement. De titel van het door Ed Booms geschreven dictee is Dicteespiegel.

De organisatie heeft de constructieve kritiek van de deelnemers ter harte genomen en aan een taalfanaat gevraagd een dictee te schrijven. Dit is een interessant verhaal geworden waarin de schrijver de ervaringen van vorige jaren op een ludieke manier verwoordt.

Deelnemers kunnen zich individueel of in een team van vier personen opgeven. Elk jaar strijden de teams om de wisseltrofee die nu in handen is van het team van journalisten. Zij versloegen het Burgemeestersteam die het jaar ervoor de trofee wist te bemachtigen. De individuele trofee is nu in handen van Greet de Bondt.

Het Groot Dictee vindt plaats in het Dorpshuis De Schouw in Lopik. Aanmelding kan via dienyscheffer@outlook.com. Voor meer informatie: 06 – 51 98 20 65. Kosten zijn € 20 per team en € 5 per individu. De registratie start op 5 april vanaf 19:30 uur.