Tiende Groot Alphens Dictee

Op dinsdagavond 26 maart 2019 organiseert Soroptimistclub Alphen aan den Rijn voor de tiende keer het Groot Alphens Dictee. Het dictee is geschreven door Gert Jan Windhorst, neerlandicus. Burgemeester Liesbeth Spies zal op deze jubileumavond het dictee voorlezen. We zijn heel blij dat we weer gebruik mogen maken van een Groene Hartschool, te weten de nieuw locatie van de Topmavo aan de Tolstraat 9, 2405 VS Alphen aan den Rijn.

De opbrengst van het dictee is, net als vorig jaar, bestemd voor de organisatie Free a Girl en specifiek voor hun baanbrekende programma de ‘School for Justice’. Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de organisatie in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen en in re-integratie van de slachtoffers. De organisatie werkt samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen. In het programma van de ‘School for Justice’ worden de ‘bevrijde’ meisjes opgeleid tot advocaat of officier van Justitie. Meer informatie vindt u op www.freeagirl.nl en www.schoolforjustice.com.

Verder kunnen we u vertellen dat het uiteraard een geweldige avond met veel gezelligheid en prijzen wordt. De uitslag van het 10e Alphense dictee zal uiterlijk 22.00 uur bekend worden gemaakt. We hopen dat u zich inschrijft als individuele deelnemer of dat u weer een team samenstelt van vier tot zes deelnemers. Alle informatie over de inschrijving en het goede doel vindt u op www.grootalphensdictee.nl.