Twaalfde Groot Aalsmeers Dictee

De twaalfde editie van het Aalsmeers Dictee vindt plaats op vrijdag 6 oktober in heet Flower Art Museum. De tekst wordt ditmaal geschreven door een duo, Joost en Miekje Hoffscholte-Spoelder. Over het thema laat het schrijversduo zich nog niet uit, maar de titel wordt wel verklapt: ‘Uit de oude en de nieuwe doos’. In de historie van het Groot Aalsmeers Dictee was oud-burgemeester van Aalsmeer Hoffscholte geruime tijd zelf de voorlezer. Dat is dit jaar, net als in 2022, de huidige burgemeester Gido Oude Kotte. Schoenmaker bedrijfsjuridisch Advies & Mediation is wederom hoofdsponsor van het dictee.

Meedoen kan zowel individueel als in een team van drie personen. Voor het berekenen van de uitslag wordt het aantal fouten van de drie leden bij elkaar opgeteld. Het dictee is bedoeld voor mensen die in de Gemeente Aalsmeer wonen of werken of hier voorheen woonden of werkten. Nieuw dit jaar is de ‘knipoogtaalquiz’. Met dit onderdeel overbrugt de organisatie de tijd tussen het buffet en het bekendmaken van de uitslag. Dicteewoorden, vergeetwoorden en Aalsmeerse dialectwoorden worden door de organisatie toegelicht. De deelnemers mogen raden wat de juiste betekenis is.

Inschrijven voor het Groot Aalsmeers Dictee kan via taalevenementen@gmail.com. Deelname kost € 29,50 euro per persoon inclusief Chinees buffet en museumentree. Het Flower Art Museum bevindt zich aan de Kudelstaartseweg 1 (tegenover de watertoren) en heeft gratis parkeergelegenheid voor de deur.