Veertiende Zeeuws-Vlaams Dictee

Liefhebbers en specialisten worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de veertiende editie van het roemruchte Zeeuws-Vlaams Dictee op 16 april 2020. Het is een invuldictee en voor de specialisten is er uiteraard een moeilijkere variant. Het dictee wordt evenals voorgaande jaren geschreven door Marc de Smit (tweevoudig winnaar van het Groot Dictee der Nederlandse taal). De presentatie is in handen van Nettie de Jonge, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Terneuzen.

De avond vindt plaats in de bibliotheek aan de Oostkant 1, 4531 HA Terneuzen. Om 19:00 uur gaat de zaal open, vanaf 19:30 uur start het dictee. De spellingliefhebbers worden verwend deze avond: voor slechts drieënhalve euro, dan wel vijf euro, ben je een avond zoet, inclusief koffie en thee. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje gezellig na te praten. Tot 18 jaar is de toegang gratis.
Lees de verslagen van voorgaande jaren op dictees.nl.

De winnaar uit de categorie ‘Specialisten’ wordt vermeld op de bijbehorende wisseltrofee. Vorig jaar is in de categorie ‘Liefhebbers’ van het Zeeuws-Vlaams Dictee ook een wisseltrofee geïntroduceerd, gemaakt door Ilse Brosens, schrijver en illustrator uit Westdorpe.

Inschrijven doe je via de website van de bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen.