Vijfde Abcouder Dictee

Anderhalvemetersamenleving, viruswappie, coronaquarantaine, 5G-coronacomplottheorie, en hydroxychloroquine waren enkele van de woorden waar afgelopen jaren iedereen het over had. Corona, de reden van deze lijst met nieuwe woorden zorgde ervoor dat het Groot Abcouder Dictee afgelopen jaren helaas niet kon worden georganiseerd. Dit jaar gaan wij ervan uit dat het dictee wel kan plaatsvinden, tenminste, mits corona niet opnieuw spelbreker is.

Het dictee zal plaatsvinden op maandag 26 september 2022 in  Boutique Hotel De Witte Dame in Abcoude. U bent welkom vanaf 19.30 uur. Het dictee start om 20.00 uur. Voorlezer is tv-presentator Jeroen Kijk in de Vegte, het goede doel is de stichting ‘Mag ik dan bij jou’

Alle deelnemers die zich al hadden opgegeven voor de editie van 2020 kunnen hieraan deelnemen. Mocht er iemand zijn die zich toch wil terugtrekken vanwege coronagevaar, dan kan dat. Laat dat dan voor vrijdag 26 augustus weten en geef dan aan of we het deelnemersgeld moeten terugstorten of dat het geld ten goede komt aan het goede doel.

Evenals de vorige editie bestaat het dictee dit jaar uit een ‘invuldictee’: alleen de moeilijke woorden hoeft u in te vullen. U verliest dus geen tijd met het schrijven van lange zinnen maar u kunt zich volledig concentreren op de moeilijke woorden. Dicteeschrijver Bob Zevering had gevraagd om mooie dicteewoorden. Hij heeft een paar mooie dicteewoorden ontvangen. Hij heeft er uiteindelijk één verwerkt in het dictee.