Zesde Groot Abcouder Dictee

Wij dagen je uit om op 11 december deel te nemen aan het zesde Groot Abcouder Dictee. Je bent welkom vanaf 19.30 uur. Het dictee start om 20.00 uur. Als je mee wilt doen aan deze editie, wees er dan snel bij, want vol is vol. Er zijn slechts honderd plaatsen beschikbaar.

Het dictee vindt dit jaar wederom plaats in hotel De Witte Dame. Na het dictee is er gelegenheid om de nieuwe vergaderruimte Fort Meetingroom te bezichtigen. Deze lagergelegen en hagelnieuwe ruimte is duurzaam gebouwd aan de rand van het weiland. Geschikt voor zakelijke bijeenkomsten vanaf 20 personen of andere gelegenheden, een geweldige locatie om te verblijven. De ruimte beschikt over eigen toiletten en garderobe alsmede een eigen bar, keuken en terras.

De Lions zijn er trots op dat ze ook dit jaar weer een topvoorlezer uit Abcoude bereid hebben gevonden om het dictee voor te lezen. Niemand minder dan journaliste en presentatrice Eva Jinek zal deze mooie rol op zich nemen. De opbrengst gaat dit jaar naar de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen. Het geld zal, onder andere, worden besteed aan het wekelijkse Taalcafé in de Bibliotheek Abcoude. Dit Taalcafé wordt bezocht door diverse inwoners uit Abcoude en Baambrugge die hun Nederlandse spreekvaardigheid willen verbeteren of het prettig vinden om anderen te ontmoeten. Onder hen o.a. Oekraïners en statushouders.  Vrijwilligers begeleiden dit Taalcafé.

Lion en dicteeschrijver Bob Zevering vraagt ook dit jaar om mooie dicteewoorden. Hij zal net als vorig jaar één ontvangen woord verwerken in zijn dictee. De entree bedraagt € 32,50, inclusief koffie, thee, gebak en drankjes.

Het dictee wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door uw opticien Patrick voor ogen, Jan Accountants en Hotel De Witte Dame. Koop nu je ticket via: www.lions-abcoude-baambrugge.nl/het-groot-abcouder-dictee-2023.

Het evenement is ook te volgen via de Facebookpagina van de Lionsclub.