Zesde Groot Oudewaters Dictee

Het Groot Oudewaters Dictee is niet afgelast! Rotaryclub Oudewater organiseert het 6e dictee op dezelfde datum, op dezelfde tijd, maar niet op dezelfde locatie. Er is gezocht naar een oplossing om het dictee toch doorgang te laten vinden en die is er! Radio MidlandFM zendt het dictee uit met de voorleesster die het dictee al jaren voortreffelijk voorleest: Marga Smits. Vanuit uw eigen huis kunt u het dictee maken.

Nadat het dictee is voorgelezen, verschijnt de tekst op Oudewater.net/nieuws en kan iedereen het zelf nakijken. Voor deze keer is het dan ook een individueel klassement; ieder voor zich. Het voorlezen van het dictee start om 20:00 uur, dus zorg ervoor dat je ruim op tijd klaar zit met pen en papier bij de hand. De tekst staat in het teken van 75 jaar vrijheid.

Zesde Groot Oudewaters Dictee

Het dictee is geschreven door eerdere winnaars van het dictee, Franka Melis en Aad Kuiper, naar aanleiding van een tekst van Hans de Jong, kenner van het verzet in en rond Oudewater tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het dictee is nagekeken door Jeroen van Heemskerk Düker en Johan de Boer, dicteespecialisten bij uitstek.

Rotaryclub Oudewater organiseert het  6e Groot Oudewaters Dictee gewoon op woensdag 22 april 2020. Inschrijven hoeft niet en er hoeft dus ook geen inschrijfgeld betaald te worden. Een donatie is welkom, maar is geenszins verplicht. Alle donaties komen ten doel aan het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid binnen de gemeente Oudewater. Voor deze keer is er alleen een individueel klassement; ieder voor zich en over de uitslag mag gecorrespondeerd worden; graag zelfs.

Doe mee! En over de uitslag mag gecorrespondeerd worden; graag zelfs.

Meer informatie over het zesde Groot Oudewaters Dictee

  • Datum: woensdag 22 april 2020
  • Tijd: 20.00 uur
  • Locatie: Gewoon bij u thuis via Radio Midland FM op 107.5 FM  of via de website: Radio Midland FM
  • Deelname: Gratis
  • Aanmelden of vragen: Stuur een e-mail met je naam en adres naar grootoudewatersdictee@gmail.com, want we vinden het wel leuk als we weten wie er meedoet.
  • Doneren: Dat kan op: NL36 RABO 035 2342 013, t.n.v. St. Community Service Rotaryclub Oudewater, o.v.v. Groot Oudewaters Dictee 2020