Zevende Groot Nijkerks Dictee

Het is alweer de zevende keer dat Rotary Club Nijkerk het Groot Nijkerks Dictee organiseert. Deze keer is de aula van het vmbo-gebouw van het Corlaer College de locatie. Op woensdag 17 april zullen de deelnemers strijden om het beste taalgevoel én natuurlijk de felbegeerde beker. Wie het dictee gaat voorlezen blijft nog even een verrassing, maar ook deze keer zal de tekst een binding hebben met het Nijkerkse.

PROGRAMMA

De zaal gaat open om 18.45 uur, zodat de deelnemers zich kunnen registreren onder het genot van een kop koffie. Als deelnemer dient u een aantoonbare binding te hebben met de gemeente Nijkerk (Hoevelaken, Nijkerkerveen of Nijkerk) zoals wonen, werken of er geboren zijn. Om 20.30 uur starten we met het dictee, dat dit jaar door uitgeefster Merit Roodbeen wordt geschreven.

MEEDOEN

Geïnteresseerden kunnen op twee manieren meedoen met het dictee: met de individuele competitie of met de teamcompetitie (teams van max drie personen, leuk dus om samen met collega’s, vriendengroep of sportmaatjes deel te nemen). Bij de teamcompetitie is er de gelegenheid een reclame-uiting te doen, bijvoorbeeld door middel van kleding of het plaatsen van een banner van het bedrijf. Van de drie teamleden tellen de beste twee scores mee voor de einduitslag. De teamcompetitie is dus zeker niet alleen voor bedrijven, ook scholen, clubs of verenigingen kunnen zich hiervoor aanmelden en steunen daarmee een goed doel in Nijkerk.

De kosten zijn voor de individuele competitie 15 euro per persoon, te voldoen op de avond zelf. Er is een pin aanwezig. Voor de teamcompetitie geldt een inschrijftarief van 75 euro per team (incl eigen reclamemogelijkheid). Meedoen kan door te mailen naar dictee@rotarynijkerk.nl.

De opbrengst van het dictee gaat naar een lokaal project dat Rotary Club Nijkerk ondersteunt.