Benali schrijft dictee voor DigiTaalStrijd

Abdelkader Benali schrijft het dictee voor de Grote DigiTaalStrijd, editie 2018. Tijdens het evenement op maandagavond 26 november is de schrijver ook aanwezig op een van de zes locaties waar de Grote DigiTaalStrijd plaatsvindt.

Benali

Abdelkader Benali

Abdelkader Benali schrijft het dictee voor de Grote DigiTaalStrijd, editie 2018. Tijdens het evenement op maandagavond 26 november is de schrijver ook aanwezig op een van de zes locaties waar de Grote DigiTaalStrijd plaatsvindt. Het is voor de tweede keer dat de Grote DigiTaalStrijd plaatsvindt. Vorig jaar deden er 88 teams met in totaal 264 deelnemers mee.

De Grote DigiTaalStrijd is een ludieke battle, georganiseerd samen met BIZ. Teams van drie personen gaan de strijd met elkaar aan: wie beschikt over de beste taal-, reken- en digitale vaardigheden? Het dictee is het enige onderdeel van deze ludieke battle, dat offline – gewoon op papier – uitgevoerd wordt. Andere vaardigheden worden die avond digitaal getoetst.

Benali en laaggeletterdheid

Abdelkader Benali schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneelstukken en journalistiek werk. Bruiloft aan zee is zijn bejubelde en bekroonde debuut uit 1996. In 2015 verscheen Casa Benali, een Marokkaans huis-tuin-en-keukenkookboek. In september van dat jaar werd Benali vader van een dochter, voor wie hij het boek Brief aan mijn dochter schreef, dat in april 2016 verscheen. De schrijver hoefde er niet lang over na te denken of hij het dictee voor de Grote DigiTaalStrijd wilde schrijven. Het onderwerp raakt hem: “Het thema laaggeletterdheid gaat me aan het hart, want ik kom zelf uit een milieu van laaggeletterden.”

Zes locaties

Meedoen aan de Grote DigiTaalStrijd kan op de volgende zes locaties:

  • Bommelerwaard (Zaltbommel en Maasdriel): Gemeentehuis Kerkdriel
  • West Betuwe (Neerijnen, Geldermalsen en Lingewaal): Gemeentehuis Geldermalsen
  • Neder-Betuwe: Gemeentehuis Opheusden
  • Land van Maas en Waal (West Maas en Waal en Druten): Gemeentehuis Beneden-Leeuwen
  • Tiel: Gemeentehuis Tiel
  • Culemborg: Gemeentehuis Culemborg

Aanmelden

Iedereen die woonachtig of werkzaam is in een van de deelnemende gemeenten van Rivierenland, kan zich inschrijven! De battle is niet alleen voor particulieren, ook teams uit het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties zijn van harte welkom. Naast taalvaardigheden kunnen deelnemers ook laten zien hoe het staat met hun rekenkunde, hun digitale vaardigheden en mediawijsheid. Vrienden, collega’s, sportmaatjes, klasgenoten, families; iedereen vanaf 12 jaar die spelenderwijs, tijdens een gezellige avond, zijn taal- en digitale vaardigheden wil testen, kan zich als team van drie personen inschrijven via de website www.grotedigitaalstrijd.nl. Op de Facebookpagina van de Grote DigiTaalStrijd presenteren de deelnemende teams zich.

Reacties zijn gesloten.