Dictee van maandag 5 juni

Ons wekelijks dictee, deze keer geheel gewijd aan wijlen het Groot Dictee op tv. Beantwoord de tien vragen en kijk of je een Tijger of een Theemuts bent!

Foto: ©Huib Boogert

[slickquiz id=201]

9 reacties

  • Als Vlaming heb ik ook maar getekend… Het loont zeker de moeite om de mening te laten kennen van de de groep dicteetijgers, en vooral de vele dicteeliefhebbers. Echter, wat meer nuchterheid en realisme zouden de petitie wat zinvoller hebben gemaakt.

  • Zowel bij ah als oeh (allebei voorlopig toegevoegd in 2017, maar nog niet vermeld op het Forum) staat uitdrukkelijk: oehs en ahs.

  • Ja, de alternatieve spelling – zoals geschreven in de nakijktekst van het Groot Dictee – is kennelijk uit GB en VD gehaald, als-ie er ooit in heeft gestaan. Ik heb de vraag aangepast, ook al heeft geen enkele crack zich er blijkbaar door in de luren laten leggen. Zelfs met een spelfout kun je hier dus een 10 halen!

 1. Het was geen openboekdictee, Lizi!

  Heeft onze webmaster al eens gekeken naar de mogelijkheid om een dictee te maken waarbij je per vraag maar een paar seconden de tijd hebt om te antwoorden?

  • Er komt waarschijnlijk deze zomer een nieuwere, uitgebreide versie van de spellingtest. Maar een tijdsbeperking komt er niet. Daarvoor is het Spellingspel. Wie zichzelf wil bedotten door tijdens de quiz in het woordenboek te kijken, moet het zelf maar weten.

 2. Dick toch…. Waar zie je me voor aan? Laat ik het nou opgezocht hebben nadát ik mijn antwoorden opgestuurd had….