Olav Gruppen wint Kees Stipdictee

Woensdag 30 november organiseerden de bibliotheken in de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde het jaarlijkse Kees Stip dictee. Winnaar werd Olav Gruppen.

Olav Gruppen (r) ontvangt zijn hoofdprijs in Ter Apel. Foto © Johan de Boer

Ter Apel 2016

Winnaar Olav Gruppen (r) ontvangt de hoofdprijs.

door Westerwolde Actueel | Foto’s © Johan de Boer

Woensdag 30 november organiseerden de bibliotheken in de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde het jaarlijkse Kees Stip dictee. Winnaar werd Olav Gruppen.

Het dictee werd dit jaar geschreven en voorgelezen door Gerrit Berkhoff, oud-docent van het Ubbo Emmius (de middelbare school). Er deden vijf teams mee aan het dictee: Prominenten gemeenten Bellingwedde, Stadskanaal en Vlagtwedde, leerlingen Ubbo Emmius, leerlingen RSG Ter Apel, docenten Ubbo Emmius en docenten RSG Ter Apel. Zij streden met elkaar om de eeuwige roem en een mooie prijs.

Ter Apel 2016

Ook de docenten deden mee aan het dictee.

De quiz
Elk team mocht twee personen kiezen die meededen met de quiz. Zij beantwoorden vragen op het gebied van taal en konden hiermee nog een extra prijs winnen.

De uitslag
Winnaars dictee teams:
1. Docenten Ubbo Emmius
2. Leerlingen Ubbo Emmius
3. Prominenten gemeenten Bellingwedde, Vlagtwedde en Stadskanaal
4. Docenten RSG
5. Leerlingen RSG

Ter Apel 2016

Wethouder Francis Boen van Stadskanaal.

Olav Gruppen van het leerlingenteam Ubbo Emmius was de beste kandidaat. Hij had 10 fouten. Tevens was hij de beste leerling. Tweede werd Doreen Drent met 11 fouten en derde Mirthe Ronde met 12 fouten. De teams maakten samen 577 fouten, het gemiddelde was 19,9 fouten.

* Dit artikel is met welwillende toestemming overgenomen van Westerwolde Actueel, waarvoor dank. Fotograaf Johan de Boer heeft een eigen website: jdbfoto.nl.

Reacties zijn gesloten.