Schrijf jij het Groot Dictee 2019?

Het nationale evenement Het Groot Dictee Heruitgevonden beleeft zijn derde editie dit jaar. Maar de tekst moet nog geschreven worden … misschien wel door jou.

GDdNT 2016
Ludo Permentier tijdens het Groot Dictee in 2016

Wil je dat jouw verhaal wordt voorgelezen in meer dan vijftig bibliotheken gespreid over heel Vlaanderen? En vervolgens ook nog eens verschijnt in de voorjaarseditie van Schrijf in een oplage van 4000 exemplaren? Grijp dan je kans en klim in je pen. De organisatie van Het Groot Dictee Heruitgevonden is op zoek naar een meeslepend verhaal. Dat nationale evenement – gepland voor 6 december – wordt voor het eerst gecoördineerd door Creatief Schrijven vzw.

De tekst

Je verhaal speelt zich af tussen de boeken en/of in de bibliotheek. Je verhaal hoeft niet te wemelen van de moeilijke woorden, eigennamen of instinkers. Dit dictee is immers geen wedstrijd voor woordenboekfetisjisten, maar wel een laagdrempelig taalspel. We zijn vooral op zoek naar een boeiend verhaal met een kop en een staart.
Je verhaal telt minimaal 500 en maximaal 700 woorden. Bij voorkeur vormt het inleidend gedeelte (met cliffhanger), bestaande uit 120 tot 150 woorden, een afgerond geheel dat gebruikt kan worden als traditioneel dictee. De rest van de tekst is de basis voor een taalspel. Je mag maar één keer een verhaal inzenden.

De schrijver

Iemand die bereid is om, zelfs als hij/zij wint, aan zijn/haar creatie te schaven. Samen met taaldeskundige Ludo Permentier maakt hij/zij er de ultieme dicteetekst van. We geven met deze wedstrijd een kans aan onbekend talent. Je kunt enkel deelnemen als je nog geen boek of bundel gepubliceerd hebt, noch bij een erkende uitgeverij, noch in eigen beheer.

Selectie: drie laureaten, één winnaar

Juryleden Katrijn Van Bouwel en Ludo Permentier selecteren drie laureaten. De teksten van deze drie laureaten worden op 19 september voorgelegd aan bibliotheekmedewerkers tijdens de grote conferentie Informatie aan Zee. Bibliotheekmedewerkers beslissen mee wie de uiteindelijke winnaar wordt en wie er samen met Ludo Permentier aan het schaven gaat. De drie laureaten ontvangen een boekenpakket. 

Het Groot Dictee Heruitgevonden vindt plaats in vijftig Belgische bibliotheken op 6 december 2019. Meer info is beschikbaar op de website van de organisatie, Creatief Schrijven, en de zustersite Azertyfactor.be.

Reacties zijn gesloten.