Bredase zege voor Leentfaar

Het tweede Groot Roparun Dictee in Breda is op 3 april gewonnen door Rein Leentfaar. Hij had geen enkele fout.

Roparun 2013

Dicteeschrijvers in Breda. Links winnaar Rein Leentfaar, naast hem Frans Van Besien (3e)

Het tweede Groot Roparun Dictee ging op 3 april met enige vertraging van start. Er werd nog even gewacht of de Bredase wethouder van cultuur zijn beloofde deelname kon halen. Helaas kwam het bericht dat de commissievergadering die avond te lang ging duren. Na een korte introductie op de doelen van Roparun las de Bredase dichter en beeldend kunstenaar Yvonne Né het dictee voor aan de veertig deelnemers. Dat leidde al direct tot enige bedenkelijk kijkende gezichten, maar ook tot vrolijk vermaak om de inhoud van een paar zinnen.

Om schrijfkramp bij de deelnemers te voorkomen had auteur Otto Knitel dit jaar een kortere tekst geproduceerd dan vorig jaar. Maar voor minder moeilijkheden had die ingreep niet gezorgd. Alleen de routiniers wisten zich zonder al te veel fouten te redden. Juryvoorzitter Mieke Vossenaar riep na de pauze als eerste Rein Leentfaar uit Breskens naar voren. Hij had als enige de gehele tekst foutloos geschreven. Zijn prijs bestond uit een mooie trofee en een overnachting voor twee personen in een B&B net over de Duitse grens bij Groningen. Die prijs komt zeker een keer van pas als er in die buurt een dicteewedstrijd wordt georganiseerd, bijvoorbeeld het Scheepsdictee in het najaar. Goede tweede werd de Vlaming Robert Joosen uit Kalmthout. Hij schreef bij wijlen in plaats van bijwijlen en moest het daarom afleggen tegen de Zeeuw. De derde plaats was voor Frans Van Besien uit Gent, met vijf fouten.

Op de vierde plaats eindigde de eerste plaatselijke deelnemer Monique de Bruijn met 15 fouten; een mooie prestatie. Van de bekende Bredanaars wist musicus en leraar Joep Peeters beslag te leggen op de zevende plaats.

Tekst m.m.v. Otto Knitel 

Reacties zijn gesloten.