8 reacties

  • Dank je, Pieter. Werd weer een keer tijd om goed te scoren. Maar eerlijk is eerlijk: ik heb er twee goed gegokt.

 1. Volgens mij kunnen zowel doorsneepyjamaparty (de pyjama is doorsnee) als doorsnee pyjamaparty (de party is doorsnee)

  • Ja, maar waar blijft de pyjama dan? Er moet onderscheid zijn tussen een party met doorsneepyjama’s, dat is
   ((doorsnee + pyjama) + party) =doorsneepyjamaparty, en een doorsnee party met pyjama’s, een doorsnee pyjamaparty.
   Met een los bnw. is dat zeker goed. Dit laat onverlet dat ook in het laatste geval aaneenschrijven mogelijk is. Kijk maar eens bij doorsnee in de Woordenlijst naar de link met verwijzing. Dan zie dat daar zowel doorsnee-Belg als doorsnee Belg aan de orde (en goed) is!

 2. Rein, Jeroen, ligt het niet veel meer voor de hand dat de party doorsnee is, en niet de pyjama? (Goed is dus: doorsnee pyjamaparty). Ik ken de context niet, en kan niet zien waarop dit een reactie is. Schreef Riet een verslag van een of ander dictee? Als ik klik, zie ik niks… Ik mis vast iets…
  Groetjes van een doorsnee(-)Belg
  ­čśë

 3. Zie de samenvatting van de discussie en mijn reactie daarop op het Forum / Discussie / samenstellingen met doorsnee