4 reacties

  1. Ik weet dat ‘obsessief-compulsieve stoornis’ (OCS) doorgaans met een koppelteken wordt geschreven, maar strikt genomen lijkt mij ‘een obsessief compulsieve stoornis’ ook verdedigbaar: obsessief (uit een obsessie voortkomend, daarvan getuigend) als bepaling bij compulsief (dwingend, dwangmatig). Of zijn het ‘gelijkwaardige elementen’ en is regel 6D van de Leidraad van toepassing? Benieuwd hoe andere tijgers erover denken. We hebben die discussie al eens gevoerd, meen ik, omdat het in een dictee voorkwam. Maar ik weet niet meer welk dictee, en ik weet ook niet meer of het daarin met of zonder koppelteken moest.

    • Ja, dat klopt. Bij de wekelijkse dictees houd ik mij niet aan de strenge VanHoveregels, omdat er dan zo veel leuke neologismen niet mogen meedoen. Als het in de oVD staat of in de digitale Woordenlijst, mag het woord van mij meedoen.