Dictee van maandag 21 november

Ons wekelijks dictee. Deze week: het abc van Frank Denys, deel 2. Tien meerkeuzevragen over de letters I tot en met R. Beantwoord ze allemaal en kijk of je een Tijger of een Theemuts bent!

[slickquiz id=175]

3 reacties

 1. Je hebt het weer flink moeilijk gemaakt, Frank.
  Met mijn drie fouten haalde ik gisteren zelfs de top 20-lijst niet eens.
  En dan zie ik al die 10/10- en 9/10-scores.
  Je zou er een minco van krijgen ­čÖé

  Heb je trouwens de Dicteetest spellingkwelling ‘ou’ of ‘au’ van Onze Taal al gezien? De eerste van een serie van vier spellingtesten.

  • Jouw score toont vooral aan dat je het eerlijk speelt, Johan.
   Het komt er in de eerste plaats op aan om wat bij te leren. Een minco is dus nergens voor nodig: mijn opgaven zijn niet meer dan wat acrobatische spielereien. En die zijn inderdaad een pak moeilijker dan de eerste spellingtest van Onze Taal. Op die test haalde ik 29/30: ik struikelde over een woordgroep die ik al eens eerder juist had op een dictee.