8 reacties

 1. Prachtige attentie voor de doctorandus
  Helaas had ik het fout

  Jan

 2. Moge ik verwijzen naar GB, Leidraad, p. 80-85 voor de vervoeging van Engelse werkwoorden. Daar lees je, dat op zich ‘t kofschip – met een zekere uitbreiding – wel geldt, maar dat je ook op de uitspraak moet letten: omdat zowel ‘golfen’ als ‘golven’ wordt uitgesproken, ontstaan de twee nevenvormen!

  • Ja, ik ken de argumentatie wel, maar ik vind ‘m mallotig. De stam is uitsluitend gespeld als golf- en dus is de regel duidelijk. Dat er mensen zijn die een /v/ uitspreken waar die niet hoort, doet mijns inziens niet ter zake.

   Het verhaal over de uitspraak wordt pas relevant bij woorden als deleten en paintballen. Daarin moet je letters toevoegen ter wille van de uitspraak.

   Op zichzelf een boeiende discussie. Een eventueel vervolg graag in het forum.

 3. Dat liedje van Drs. P (zonder punt) heb ik bij wijze van eerbetoon pas nog uit volle borst meegezongen. Nu blijkt: fout meegezongen! Nooit meer, nooit meer keert het getij … Mijn welgemeende excuses, Heinz.