Een en al rozengeur in Voorne-Putten

Het podium van het zevende Groot Dictee van Voorne-Putten-Rozenburg zag er rooskleurig uit op zaterdag 9 maart. De eerste plaats bij de plaatselijke deelnemers werd gedeeld door Dammie Roosa uit Brielle (rechts op de foto) en wethouder Marja Roza van Hellevoetsluis.

Voorne-Putten dictee 2013

Auteur Esther Kreukniet (geheel links) op de foto met ex-aequowinnaressen Dammie Roosa (rechts) en Marja Roza.

Het podium van het zevende Groot Dictee van Voorne-Putten-Rozenburg zag er rooskleurig uit op zaterdag 9 maart. De eerste plaats bij de plaatselijke deelnemers werd gedeeld door Dammie Roosa uit Brielle en wethouder Marja Roza van Hellevoetsluis. Beide winnaressen scoorden elf fouten. Bij de specialisten streefde René Dijkgraaf met vijf fouten Rein Leentfaar (zes stuks) nipt voorbij.

Auteur Esther Kreukniet schotelde de deelnemers een ingewikkelde tekst voor, vol mythische wezens en lokale folklore. Dammie Roosa (64), die eind vorig jaar al het Hellevoets Dictee won, sloeg zich er samen met de wethouder moedig doorheen. Gelukkig besloot de jury de spelling meeste plaatselijke begrippen niet mee te tellen. Zo kon ook ook de foutenscore van de specialisten nog binnen de perken blijven. Wie weet immers hoe de middeleeuwse Strype gespeld moet worden, of kennelijk populaire Pasen Duinenexpedities?

De organisaerende Rotaryclub haalde met de avond 15 duizend euro op voor drie goede doelen: een zorgboerderij, een hospice en de Stichting Ambulancewens.

Reacties zijn gesloten.