Een ‘rare avond’ voor Marjo van den Berg

Woemsdag 26 maart 2013 zal Marjo van den Berg uit Ede niet licht vergeten. Die avond won zij het Groot Edes Dictee in de categorie Individueel. Zij maakte zeven fouten in de tekst.

Marjo van den Burg

Winnares Marjo van den Burg

Woensdag 26 maart 2013 zal Marjo van den Berg uit Ede niet licht vergeten. Die avond won zij het Groot Edes Dictee in de categorie Individueel. Zij maakte zeven fouten in de tekst. Samen met haar collega’s van de gemeente Ede mocht zij ook de prijs in de categorie Bedrijven in ontvangst nemen. En zo’n uitslag had Marjo totaal niet verwacht. ‘Hilarisch’ noemde zij haar overwinning tegenover een verslaggever van de lokale krant. ‘Wat een rare avond.’ Ook al had ze flink geoefend – zij het niet met de oefendictees op deze site – dacht zij dat een eerste plaats er niet zou zitten. Toch won zij met haar prestatie een mooie pen en een oorkonde.

 

Arjan Keene

Auteur Arjan Keene, stadsdichter van Ede

Auteur Arjan Keene, de stadsdichter van de gemeente Ede, had het de ruim honderd deelnemers niet al te gemakkelijk gemaakt. In dit verslag van de lokale omroep kunt u meeluisteren naar de tekst. Zelf bekende hij dat hij bij het Groot Dictee op televisie zo’n dertig fout scoorde. Dat belette hem niet een pittige tekst te schrijven over ‘voedsel voor de geest’. Daarin vallen vooral de lokale instinkers op, zoals 8Bahn – een regionaal festival – en ENKA-terrein, dat kennelijk met vier kapitalen gespeld dient te worden.

De organiserende Rotaryclub kon na het dictee 17.500 euro doneren aan de Voedselbank.

Reacties zijn gesloten.