Groot Dictee in 75 Vlaamse bibs

Op vrijdag 9 oktober kunnen taalliefhebbers in meer dan 75 bibliotheken in Vlaanderen terecht voor de tweede editie van het Groot Dictee Heruitgevonden – dit jaar geheel coronabestendig.

In meer dan 75 bibliotheken over heel Vlaanderen vindt op vrijdag 9 oktober simultaan het Groot Dictee Heruitgevonden plaats. De tekst is van Bart Van Craeyevelt, winnaar van de schrijfwedstrijd eerder dit jaar.

De deelnemers krijgen op 9 oktober een dictee, een multiplechoiceronde en een spellingbee, waarbij een reeks woorden mondeling correct gespeld moet worden. “Een triatlon voor taalliefhebbers met hier en daar een valkuil”, zegt An Leenders van organisator Creatief Schrijven. “Het is een dictee voor íédereen die graag speelt met letters. Het laat je creatief aan de slag gaan met taal.”

Organisatoren Creatief Schrijven vzw, De Standaard en de bibliotheken stonden dit jaar voor de uitdaging het dictee coronaproof te laten verlopen. Het aantal plaatsen per bibliotheek ligt daarom lager dan vorig jaar. Op die manier kan een veilige afstand tussen de deelnemers gegarandeerd worden. Sommige bibliotheken nemen nu al het zekere voor het onzekere en organiseren een onlinevariant voor bewoners uit die regio. Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar geen grote finale van De Schrijfwijzen.

Via www.deschrijfwijzen.be/ kunnen geïnteresseerden zich inschrijven en kijken welke bibs er deelnemen. Deelname is gratis.

Reacties zijn gesloten.