Radiodictee komt vanuit hartje Groningen

Het Nederlandse radiodictee is dit jaar te beluisteren op 26 november. Frits Spits presenteert het evenement vanuit het kolossale Forum in het centrum van Groningen.

Forum Groningen

Het Forum in Groningen, waarin onder meer de bieb huist

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal, in de wandeling het Radiodictee, wordt dit jaar uitgezonden vanuit het Forum in Groningen Stad. Het Forum is een nagelnieuwe kolos die sinds 2019 het centrum van de provinciehoofdstad domineert, inclusief de nabijgelegen Martinitoren. In dat gebouw, een soort culturele winkel van Sinkel, presenteert Frits Spits op 26 november vanaf 11 uur het Groot Dictee. Radio 1 zendt het evenement live uit.

Zoals gewoonlijk sinds de start van het radiodictee schrijven op locatie veertig deelnemers mee: twintig geselecteerde luisteraars en twintig bekende Nederlanders en Vlamingen.
Onder de prominenten bevinden zich operazangeres Francis van Broekhuizen, verslaggever Bram Douwes, kinderboekenschrijfster Tosca Menten, schrijver Bert Wagendorp en de stadsdichter van Groningen, Myron Hamming. Voormalig Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet leest de tekst voor, die geschreven is door Wim Daniëls.
Vorig jaar scoorden de meeschrijvers op locatie opvallend goed. Het dictee werd gewonnen door de studente Suzanne Voets (20), die slechts drie fouten had. De beste prominent was cabaretier en columnist Pieter Derks met vijf fouten.

Reacties zijn gesloten.