Spellingtest van 25 december 2018

De eerste kerstdag is een mooie gelegenheid de wekelijkse spellingtest in ere te herstellen. In een nieuw formaat. Kinderziektes graag melden aan de beheerder. Veel plezier!

Welkom bij de Spellingtest van 25 december 2018. Beantwoord de tien vragen en kijk of je een Tijger of een Theemuts bent! Let op: je hebt vijf minuten de tijd voor de test.


Dank voor je deelname!Naam
E-mail

11 reacties

 1. Ik kon van opgaven 7 t/m 10 geen bolletje aanklikken.
  PS Moeilijk, stukadoor, te zijner tijd … 🙂

  • Ja, dat waren verreweg de moeilijkste opgaven in deze eerste test. Je mag het nog eens proberen, want de tijdslimiet stond per abuis op één minuut voor de gehele test. Voor jou natuurlijk geen probleem, maar voor velen is dat toch wat weinig.

 2. Leuk dat er weer een test is! Wel een slecht begin, maar 6 goed.
  Ik vind het blokje ‘volgende’ wat ver weg zitten. Kun je dat misschien naast ‘vorige’ zetten of omruilen? Of ‘enteren’ i.p.v. op ‘volgende’ klikken?

 3. De spellingtest heeft duidelijk aan kwaliteit gewonnen in dit nieuwe formaat. Mooi gedaan, Jeroen!

 4. Ik zou de tijdslimiet op drie minuten brengen. Dit zou het spannender maken en ook uitdagender voor diegenen die anders altijd een tien hebben. In vijf minuten kan je immers gerust nog een paar zaken opzoeken.

  • Ja, dat klopt. Er zijn veel manieren om de kluit te belazeren. Je kunt bijvoorbeeld de hele test maken en bij de laatste vraag het venster sluiten, zoals sommige deelnemers doen. Of verschillende e-mailadressen gebruiken. Of, zoals je terecht vermoedt, alle beschikbare tijd te gebruiken om nog even je antwoorden te controleren. Dat gebeurt allemaal, kan ik je verzekeren.

   Maar waarom zou je dat willen? Je bedriegt jezelf en valt hoe dan ook door de mand tijdens een dictee. Ik begrijp dat niet. Het is echt geen schande als je in deze moeilijke opgaven de helft fout hebt. Daarentegen is het leerzaam als je langer dan vier minuten nodig blijkt te hebben om de test af te ronden. Die tijd heb je amper in een echt dictee.

   Kortom: vijf minuten blijft voorlopig het maximum, teneinde ook beginners een kans te bieden. Misschien is het in de toekomst mogelijk bonuspunten te verstrekken aan deelnemers die de test in ongeveer drie minuten voltooien.

 5. zelfs drie keer. En is de test van 25 december inderdaad dezelfde als die van 31 december?