Pittige klus in Vianen

Zo’n vijftig liefhebbers namen op 15 november deel aan het Viaans Dictee van Rotary Vianen-Vreeswijk. Een pittige klus, die dan ook gewonnen werd door dicteespecialist Rein Leentfaar uit Breskens.

Dicteeschrijvers in Vianen

Dicteeschrijvers in Vianen. Foto: Marijke Verhoef.

Leentfaar maakte tien fouten in de ruim tweehonderd woorden tellende tekst. De organisatie haalde met het dictee 3300 euro op voor het goede doel.

Voorlezer Ad van Liempt schotelde de deelnemers een humoristisch, maar geenszins eenvoudig dictee voor. Regiokrant Het Kontakt, waaruit wij deze informatie overnemen, gaf als voorbeeldzin: ‘Enigszins geagiteerd en toch ook geëmotioneerd maar niet per se geïrriteerd zetten onze helden zich gecoiffeerd neer op twee crapaudjes om hun equivoque strategie te bespreken’. Desondanks wisten na winnaar Leentfaar ook de nummers twee en drie de schade te beperken: André van den Hoven uit IJsselstein maakte vijftien fouten, Rebekka van Rij uit Vianen had er zestien.

Leerlingen van het Oosterlicht College hielpen de Rotary tijdens de avond. De drankjes en hapjes werden geserveerd door leerlingen van de afdeling consumptief koken, terwijl de winnaars van Oosterlicht College Got Talent optraden in de pauze.

Ondanks de grote belangstelling voor dicteewedstrijden in Nederland trok deze tweede editie minder belangstellenden. Vorig jaar deden er 70 mensen mee en was de opbrengst, 8000 euro, aanmerkelijk hoger dan dit jaar. De 3300 euro die nu werd binnengehaald gaat naar vijftig sloppenwijken in het Indiase Moradabad. Daar wil Rotary sanitair en schoon drinkwater realiseren en voorlichting geven over hygiëne.

Reacties zijn gesloten.