Dian van Gelder wint in Zoetermeer

Drie jaar na haar zege in haar woonplaats Zoetermeer stond Dian van Gelder weer op het podium van het plaatselijke Groot Dictee.

door de redactie
Zoetermeer 2023-Van Gelder

Dian van Gelder (r) toont haar oorkonde op het podium van het Zoetermeers Dictee

Lionsclubs De Meerbloem en Soetermare kunnen terugkijken op een geslaagd Groot Zoetermeers Dictee. 74 deelnemers gingen de uitdaging aan om moeilijke woorden foutloos op papier te krijgen. Winnaar was Dian van Gelder, die ook in 2020 het dictee won. Dian maakte slechts 10 fouten.

Van Gelder is geen onbekende in de wereld van spellingaficionado’s. In de huiskamercompetitie tussen Nederland en Vlaanderen ontbreekt zij maar zelden. In haar eigen dicteeteksten, die zij steevast zeer grondig voorbereidt, legt zij menige kampioen het vuur na aan de schenen.
De dicteetijgerin werd in Zoetermeer op de voet gevolgd door Nikki Trapman van team Helena Technical Translations met 11 fout en Martha Pelkman van team De Koraalridders met 12 fout. Winnares Van Gelder won de Bos Van der Burgbokaal en een sportpakket (personal training en groepslessen) van fitnessclub Scope. Het winnende team was Helena Technical Translations. De leden wonnen een koetsrit van Stalhouderij.

Verdubbeld

Het Zoetermeers Dictee werd gehouden voor de Stichting Leergeld. Karel Lencke en Rina Koenders konden een cheque van maar liefst tienduizend euro in ontvangst nemen. Vijfduizend euro was door de deelnemers en sponsoren bijeengebracht, Lions Quest heeft dit bedrag verdubbeld.
Foto’s: Gerard van Warmerdam 

2 reacties