10 reacties

 1. Jeroen, met vraag 3 ben ik het niet helemaal eens. Van Groninger Kroon (of moet dat nu met kleine letters?) kun je ook appelmoes maken dat zeker zo lekker is dan van … 🙂

 2. Ik ben – zeker culinair gezien – nogal behoudend. Die Groninger appeltjes komen er bij mij dus niet in. Mijn oma zou zich in haar graf omdraaien als er moes op tafel zou komen van buitenissige fruitsoorten 🙂

 3. Jeroen, maar jouw oma had het over de enige echte g… en niet over die appels die er tegenwoordig voor doorgaan. 🙂

  • “Die appels die er tegenwoordig voor doorgaan” heten in Vlaanderen ‘boskoop’ (naar de Nederlandse plaats Boskoop), een soort (goud)renet trouwens. De benaming goudrenet zie je hier niet meer in de winkels.

  • Maar in Nederland ‘de schone van Boskoop’ = goudrenet, zie VD.

 4. Rein, bedankt! Ik had weer een keer met mijn neus gekeken.

 5. Die onverwachte view kende ik al, want ik had hem in december 2015 gesuggereerd voor het SpellingSpel. En ondertussen zit hij daar in de database. De wekelijkse woordenbrij van Rein Leentfaar friste mijn kennis erover op, want na een tijdje vergeet je weleens hoe het moet, zeker op opaleeftijd.

 6. Rein, ‘de schone van Boskoop’ kan in VD dan wel een goudrenet zijn, maar daarom is de smaak nog niet hetzelfde.
  Jeroen, vreemd dat de reacties van 12 mei ertussenin staan.

  • Dat is niet zo vreemd hoor, Riet. Je kunt ervoor kiezen te antwoorden op de reactie van een ander. In dat geval komt jouw antwoord onder die betreffende reactie te staan, zoals hier.

   Je kunt ook zelf een nieuwe reactie plaatsen. Die komt dan onderaan de lijst, in chronologische volgorde.