Dictees: #MeToo

Ook de dicteewereld is wakker geschud door #MeToo. Vooral de zo onschuldig lijkende BeNeDicteehuiskamercompetitie is in opspraak geraakt vanwege intimiderende, seksueel getinte teksten, bericht De Spelt.

Een verpleegster: 'Ja, ik dus ook. Door een alien nog wel.'

Een verpleegster: ‘Ja, ik dus ook. Door een alien nog wel.’

Door Rien Wisse, redacteur van De Spelt, je broodnodige dicteenieuws

Ook de dicteewereld is wakker geschud door #MeToo. Vooral de zo onschuldig lijkende BeNeDicteehuiskamercompetitie is in opspraak geraakt vanwege intimiderende, seksueel getinte teksten.

Een verpleegster uit een Opwijks BeNeDictee liet als eerste van zich horen: “Pf, ik dus ook. Een buitenaards michelinmannetje keek met zijn vijf jakob-evertsenogen in mijn decolleté toen ik bij hem een sparadrap aanbracht om zijn groene bloed te stelpen. Zijn antenne schoot onmiddellijk de hoogte in. ‘Gratias’, stamelde hij.”

Mensen die deelnamen aan een Aalsmeers huiskamerdictee zijn ook naar buiten getreden. Een dicteetijger die graag anoniem wil blijven (Marinus Woordenaar): “Wij werden als geïmmatriculeerde aficionado’s om onze chique mombakkesen geslagen, met de suggestie dat zich daardoor bij ons een haatbukkake zou kunnen manifesteren. Maar voor zover ik weet doen wij helemaal niet aan zo’n vernederende, eh, douche. Ik kende het woord niet eens.”

Gedebaucheerde rajneeshies

Negligeetjes en behaatjes
De uitbater van Het Wapen van Aalsmeer: “In mijn zaal werd een jaar geleden een dictee gehouden. Daarin figureerden pseudopornoacteurs die wel raad wisten met kanten jarretels, negligeetjes en gecapitonneerde behaatjes, ook al eindigde het coïteren in autofellatio. Ik ben er niet trots op, maar het moet maar eens gezegd worden.”

Een abt die ten onder ging in een dictee van Bredase makelij moest gecolloqueerd worden in een apz’je: “Die gedebaucheerde rajneeshies die in mijn hospies logeerden, gingen zich in hun half blote harries te buiten aan sybaritisch maenadengedrag. Door hun antiabbatiale es- of idmanifestatie sla ik nu de allerdelfischte galimatias uit.”

Jeroen van Heemskerck Düker, beheerder van www.dictees.nl: “Ocharm. Gelukkig is in onze kringen een goed Nederlands equivalent voor het Engelse catcalling gevonden: seksissen. Dat dan weer wel.”

Reacties zijn gesloten.